"De wonderlijke reis over kracht, licht en liefde"

Categorie: Ontwikkeling

Geschreven door: Hester Verberne

Hester verberne

Opbrengsten van de verkoop voor medicijnenonderzoek kinderkanker


Het prentenboek de wonderlijke reis gaat over een jongetje wat heel erg ziek wordt. Hij moet samen met zijn vader, moeder en zus op reis gaan om de wonderlijke wijsheden te verzamelen. Het viertal reist door diepe dalen en over hoge bergen. Ze maken samen spannende maar ook fijne dingen mee, komen voor verschillende uitdagingen te staan en gaandeweg de reis ontdekken ze hoe sterk ze samen zijn en hoe fijn ze het samen hebben. Het prentenboek inspireert om vanuit liefde en verbondenheid het leven te leven.

Hester: “Het boek is voor elk gezin en elk kind een must-read, omdat het je laat zien hoe je sterk kan staan in een moeilijke periode. En hoe je, door elkaar stevig vast te houden en er met elkaar voor te gaan, samen alles aan kunt.”

Op 2-jarige leeftijd werd Arthur gediagnosticeerd met leukemie. Tijdens een langdurig behandeltraject schreef en illustreerde moeder Hester Verberne een persoonlijk maar tegelijk universeel prentenboek. Hester bracht het boek uit en de volledige opbrengst van de verkoop gaat naar onderzoek van het Prinses Maxima Centrum om de kwaliteit van leven van kinderen met leukemie tijdens de behandeling te verbeteren.

“Stoute medicijntjes”

Tijdens de leukemiebehandeling heeft Arthur ontzettend veel last gehad van de bijwerkingen van één van de medicijnen: dexamethason. Complete stemmingsverandering, angst, verdriet, extreme boosheid, slecht slapen en hyperactiviteit waren wat het middel teweegbracht. De grote wens van Arthur is dat “de stoute medicijntjes”, zoals hij het zelf noemt, “minder stout worden”. Het Prinses Máxima Centrum doet onderzoek naar de bijwerkingen van Dexamethason. De diepe wens van dit gezin is dat hierdoor de behandeling van leukemie in de toekomst beter te dragen wordt. Daartoe steunen zij het onderzoek door zelf de drukkosten van 1000 boeken van “De wonderlijke reis” te betalen en de boeken te verkopen voor 20 euro per stuk. De volledige opbrengst van de verkochte boeken worden gedoneerd aan het onderzoek.

Positief ontvangen

Het prentenboek is voor alle kinderen van 4 tot 99. Het boek wordt goed ontvangen, ouders, kinderen én volwassenen halen er kracht, hoop en steun uit. Verschillende kindercoaches gebruiken het boek in hun praktijk om kinderen en ouders te ondersteunen.

Het boek is te bestellen op de website www.dewonderlijkereis.nl. 

T.b.v. de verkoop van het boek is door Jos en Hester Verberne een stichting met ANBI status opgericht. Alle verdiensten van de stichting gaan naar het Prinses Maxima Centrum naar het Dexa-dagen 2 onderzoek.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je misschien ook leuk vindt!