"Van ‘dj’ naar levenskunstenaar! Interview met Jerik van Nuenen"

Jerik van Nuenen

Geschreven door: Collect and Connect

Jerik van Nuenen

Wij verzamelen om jou te verbinden! Jerik van Nuenen is de oprichter van de Puur Mindset Academy. Deze zeer inspirerende coach hebben wij al mogen toevoegen aan onze Collect & Connect verzameling. Als je bij ons binnen komt als Member, is Jerik onder andere een van de waardevolle personen, die jou bijstaat in je reis als ondernemer. Lees hier de 10 vragen die wij hem gesteld hebben:

We beginnen met de inkopper ‘Vertel iets over jezelf’. Niet al te origineel, maar we willen je natuurlijk graag eerst voorstellen aan onze lezers.

Mijn naam is Jerik van Nuenen, ik ben momenteel 40 lentes jong en ik ben levenskunstenaar. Ik woon in het Brabantse Oisterwijk. Mijn hobbies zijn reizen, golfen, snowboarden, lekker uiteten gaan en de Efteling.

Als we in een notendop wat levensfasen van jou erbij pakken. Ik noem een ‘kindertijd’, een ‘tienertijd’, de fase van ‘jong volwassene’ en de periode als ‘wat meer ervaren volwassene’. Wat wilde jij in die periodes “worden als je later groot bent”? Hoe is dat in de loop der tijd veranderd en hoe hebben bepaalde personen of ervaringen in die periodes bijgedragen aan die ontwikkeling?

Als kind wilde ik altijd DJ worden. Ik wilde mensen entertainen en vermaken met mijn passie voor muziek toendertijd. Ik heb deze droom 25 jaar lang meer dan waargemaakt door het geloof in mezelf, mezelf daar in te ontwikkelen door voorbeelden te volgen en mezelf te omringen met collega DJ’s die het kunstje beter konden dan ik. Toen corona kwam ben ik, noodgedwongen, een andere weg in geslagen omdat er 2 jaar lang geen feest meer was. Ik heb ervoor gekozen om mezelf te verdiepen en verder te ontwikkelen op het gebied van mindset en persoonlijke ontwikkeling.

Als we kijken naar nu. Wat wil je nu “later worden”?

Levenskunstenaar, datgene wat ik nu doe.

Ter inspiratie voor startende of wannabe ondernemers. Welke lessen heb jij bij het ontwikkelen van PM Academy als meest belangrijk ervaren om te groeien tot wie je nu bent en te komen waar je nu staat? Ben je ook vaak op je bek gegaan en zo ja, hoe heb je dat ervaren?

Mijn advies luidt als volgt:

  • Weet HEEEL goed wat je wilt en ook wat je niet wilt.
  • Bepaal een duidelijk concreet doel
  • FOCUS!!!
  • Leer van je fouten

Natuurlijk ben ik vaak op mijn bek gegaan, dat doet iedereen. De een wat meer dan de ander uiteraard. Maar ik zie al die fouten als waardevolle leermomenten.

Ik wil eigenlijk niet Corona erbij halen, want dat is een onderwerp dat dagelijks tot in den treure wordt besproken. Corona heeft echter voor jou een belangrijke rol gespeeld in het volgen van een ander pad. Kun je daar meer over vertellen en denk je, dat als de wereld niet in de greep was geraakt door Covid, je uiteindelijk waarschijnlijk ook wel op dit pad terecht was gekomen?

Haha, ik zou bijna willen zeggen dat ik DANKZIJ corona nu levenskunstenaar ben geworden. Toen de eerste lockdown was in maart 2020 zat ik dus in de weekenden thuis. Ik ben niet bepaald iemand die niks gaat zitten doen en zichzelf kapot te vervelen. Dus ik ben ACTIE blijven ondernemen. Ik wilde heel graag een ebook schrijven met daarin de wijze levenslessen die ik tot nu toe geleerd heb in mijn leven. Daarmee wilde ik graag andere mensen wakker schudden. Ik kwam al snel op de naam “Puur Mindset Academy”. Toen mijn eerste doel bereikt was merkte ik dat er een hele grote doelgroep was die behoefte had aan datgene wat ik deed. Dus ben ik ermee doorgegaan. Ik stond eigenlijk al op het punt om het DJ’en te minderen omdat het veel tijd en vooral energie in beslag nam en ik toe was aan een nieuwe uitdaging.

Als DJ heb je de gave nodig om aan te voelen wat je publiek nodig heeft. Heb je de ervaringen die je hebt opgedaan als DJ meegenomen in je werkzaamheden binnen Puur Mindset Academy? Zijn er meer overeenkomsten die je ervaart bij je werk als DJ en je werk als coach?

Jazeker. Als DJ motiveer en enthousiasmeer je jouw publiek op de dansvloer. Bij Puur Mindset Academy motiveer ik mensen door de juiste vragen te stellen over wat ze nou graag ECHT willen in het leven. Dus bij beide jobs ben ik de motivator :-D.

Bij ondernemen komt veel onzekerheid kijken. Ervaarde jij als beginnende ondernemer veel onzekerheden en hoe ging je hiermee om? Heb je het idee, dat naarmate je langer onderneemt, onzekerheden verdwijnen?

Om heel eerlijk te zijn ben ik nooit onzeker geweest. Dat zit ook niet in de aard van het beestje bij mij. Ik heb al die jaren met veel zelfverzekerdheid dingen ondernomen. Natuurlijk was het spannend op het moment dat ik Puur Mindset Academy begon… Maar ik was er ook van overtuigd dat het zou lukken, omdat ik hele duidelijke doelen heb.

Als je terugkijkt naar het moment dat jij ging ondernemen als coach en alles wat je leek te moeten kennen/kunnen op dit gebied nog in het ongewis was, wat zou jij als de Jerik van vandaag dan tegen de Jerik van toen willen zeggen? Zou je dat ook aan alle startende ondernemers van nu willen meegeven of denk je dat dat verschilt per individu?

Zorg ervoor dat je goede keuzes maakt die de kwaliteit van je leven verbeteren. Dit zou ik aan iedereen, dus ook aan startende ondernemers, mee willen geven. Want mensen blijven er TE vaak en TE lang bij stilstaan wanneer ze de verkeerde keuze hebben gemaakt.

Wat zijn je dromen voor PM Academy voor laten we zeggen pak ‘m beet de komende 3 jaar? Wat hoop jij te bereiken deze jaren en nog verder te ontwikkelen? Heb je daarbij mensen als voorbeeld voor ogen of werk je puur vanuit je eigen gevoel en wijsheid?

Dat ik tegen die tijd op het podium sta en mijn boodschap kan delen met duizenden mensen die graag datgene willen leren wat ik tot nu toe allemaal heb geleerd in mijn leven.

Heb je ter afsluiting een inspirerende quote voor onze lezers?

‘Once you become fearless, life becomes limitless’ is een van mijn favoriete quotes.

E-book ‘Word de beste versie van jezelf!

Jerik heeft zelf een e-book geschreven die speciaal ontwikkeld is voor mensen die zichzelf graag willen ontwikkelen op het gebied van mindset en persoonlijke ontwikkeling! Alle informatie die in dit e-book staat wordt niet op school geleerd en is dus zeker een aanrader om te lezen!

je leert hierin onder andere:

  • hoe je je passie kunt ontdekken
  • Hoe je de kwaliteit van je communicatie kunt verbeteren
  • Hoe stel je de goeie vragen aan andere maar ook aan jezelf
  • Betere keuzes maken
  • En dit boek zal je laten zien hoe kostbaar jou tijd is!

kortom, aanrader dus! Je kunt hem hier bestellen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je misschien ook leuk vindt!