"Meer energie in een handomdraai"

Meer-energie-in-een-handomdraai

Geschreven door: Collect and Connect

Ken je dat gevoel, dat je helemaal leeggezogen bent? Het liefst wanneer je nog van alles ‘moet’ doen. (Ik zet ‘moet’ bewust tussen aanhalingstekens, want je ‘moet’ niks, maar je ‘mag’.) Of wanneer je je in de ochtend had voorgenomen om vanavond X, Y of Z te gaan doen, maar de bank en Netflix toch meer lonken. Liefst met dat chippie erbij. Daar is overigens niks mis mee. Even lekker hangen is ook wel eens heilzaam.

Als ondernemer, en trouwens ook als werknemer, is het niet handig wanneer je je iedere dag weer door de dag heen moet slepen. Je wordt een leuker mens, een leukere collega, een meer gemotiveerde ondernemer, een fijnere partner, een gezelligere ouder, wanneer je lekker in je vel zit. Wanneer je je goed en energiek voelt, kun je de hele wereld aan en (her)vind je de drive om je dromen te verwezenlijken! Werk mag dan een belangrijke prioriteit zijn, je gezondheid is de belangrijkste. Als je regelmatig wordt overvallen door een gevoel van futloosheid en de bezieling een beetje kwijt begint te raken, wordt het tijd om meer te gaan aarden.

Wat is aarden?

Aarden, ook wel bekend als ‘earthing’, is het proces van fysiek contact maken met de aarde om elektrisch geladen deeltjes op te nemen. Door bijvoorbeeld op blote voeten te lopen, of te zitten, liggen of staan op de grond of gras, kunnen we elektronen uit de aarde absorberen die ons lichaam kunnen helpen te neutraliseren en balanceren. De elektrische ladingen waaraan we dagelijks worden blootgesteld door onze apparaten en omgeving kunnen namelijk verstorend werken op ons lichaam en welzijn. Aarden kan ons helpen om te ontspannen, beter te slapen, onze stemming te verbeteren en ons immuunsysteem te versterken. Bovendien kan aarden bijdragen aan een verbinding met de natuur en het bewustzijn van ons eigen lichaam en de omgeving om ons heen versterken.

Het belang van aarden

Even lekker bankhangen kan voor je gevoel ontspannend zijn, maar het zorgt niet voor aarding: je neemt geen elektrisch geladen deeltjes op. Waarom is aarden dan zo belangrijk? Die elektrisch geladen deeltjes, zoals elektronen, zijn cruciaal voor veel processen in ons lichaam. Ons lichaam werkt namelijk via elektrische signalen die door het zenuwstelsel worden verzonden. Ons zenuwstelsel communiceert via elektrische impulsen tussen de hersenen en de rest van het lichaam, waardoor we kunnen bewegen, voelen, denken en functioneren.

De elektrische signalen in ons lichaam worden gegenereerd door ionen, die positieve of negatieve ladingen hebben. Elektronen zijn negatief geladen deeltjes en spelen een belangrijke rol bij het neutraliseren van vrije radicalen in ons lichaam. Vrije radicalen zijn moleculen met een ongepaard elektron, die schade kunnen aanrichten aan onze cellen en weefsels, wanneer ze niet worden geneutraliseerd! Elektronen hebben een antioxidantwerking en helpen vrije radicalen te neutraliseren, waardoor ze niet meer schadelijk zijn voor ons lichaam.

Met beide (blote) benen op de grond

Wanneer we ons fysiek verbinden met de aarde door bijvoorbeeld op blote voeten te lopen, kunnen we de elektronen van de aarde absorberen en deze antioxidantwerking in ons lichaam brengen. Dit kan bijdragen aan een vermindering van ontstekingen, stress, vermoeidheid en pijn en kan ons helpen om ons beter te voelen en beter te functioneren. Hoewel ons lichaam zelf in staat is om elektrische signalen te genereren en te gebruiken voor het reguleren van processen, kunnen de extra elektrische deeltjes die we via aarding opnemen ons helpen om ons lichaam te ondersteunen in het neutraliseren van schadelijke stoffen en bij te dragen aan een beter gezondheid en welzijn. Niet alleen een must wanneer je lichamelijk heel zwaar werk doet, maar ook wanneer je veel achter een laptop zit of heel veel mentale stress moet opvangen.

Voed je lichaam en ziel met eeuwenoude geneeskunde

Ik loop zelfs in de winter graag op m’n blote voeten door het huis. Buiten draag ik speciale ‘barefoot’ schoenen. In de zomer loop ik het liefste buiten ook de hele dag op blote voeten, maar ze zien je al aankomen in de supermarkt zonder schoenen en sokken. Daarnaast hoef je echt niet speciaal iedere dag een halfuurtje in het gras te gaan liggen in plaats van in de bank om te kunnen aarden, maar contact maken met de aarde en met jezelf zijn essentieel. Er zijn nog talloze manieren om te aarden en je hoeft er niet juist een lange tijd voor uit te trekken. Een heleboel eeuwenoude kennis is door de reguliere geneeskunde de laatste circa 100 jaar in de verdrukking gekomen, omdat een gezond lichaam natuurlijk geen verdienmodel is, maar dat wil niet zeggen dat het heeft verloren aan effectiviteit. Tegenwoordig hopen veel mensen op een wonderpil of drankje waardoor ze weer verder kunnen tuffen, maar er zijn veel betere alternatieven.

In harmonie met Qigong

Volgens Taoïsten zijn vrijwel alle kwalen en negatieve emoties het gevolg van geblokkeerde chi. Qigong is een voorbeeld van een simpele manier om die blokkades op te heffen en te energie weer aan te spreken en te laten stromen. Iedere cel in je lichaam heeft 1.4. volt energie en je lichaam heeft 50 biljoen cellen. Dat betekent dat je lichaam 700 biljoen volt energie bevat! Dat is nog eens een lading elektriciteit! Met qigong kun je je oneindige reservoir van energie aanspreken. Qigong-oefeningen kosten je geen energie, maar geven je energie. Als je ‘chi’ stroomt, voel je je de hele dag lekker. Dit soort oefeningen zijn eigenlijk niks nieuws. Deze eenvoudige Taoïstische technieken worden al duizenden jaren toegepast.

Taoïsten geloven niet in extreme inspanning, hoe eenvoudiger de oefening, hoe beter

Qigong is een oude Chinese praktijk die gericht is op het beheersen en versterken van de levensenergie. Het omvat langzame, vloeiende bewegingen, ademhalingstechnieken en meditatie om de stroom van energie door het lichaam te verbeteren en te harmoniseren. Qigong wordt vaak gebruikt als een vorm van preventieve gezondheidszorg. Het helpt niet alleen bij het verminderen van stress, het verbetert ook de immuniteit, het bevordert de mentale helderheid en versterkt het lichaam. Taoïsten geloven niet in extreme inspanning, hoe eenvoudiger de oefening, hoe beter. Klinkt dat even lekker! Alex van Galen, gecertificeerd Tao leraar in het Universal Healing Tao systeem, ontwikkelde een mini-cursus Qigong.

Het is anders dan yoga, dat zich meer richt op flexibiliteit en je spieren (die energie kosten) terwijl qigong zich puur richt op het openen van de energiekanalen zelf. Als de geblokkeerde chi weer gaat stromen, voel je je door de gehele dag fit. Het effect is verbluffend! Je hebt geen ervaring nodig, hoeft niet heel erg getraind of lenig te zijn en het kost weinig tijd.

Wat gebeurt er als je deze simpele oefeningen doet?

  • ​* Je activeert de chi in je eigen lichaam.
  • ​* Je vitale energie blijft de hele dag stromen.
  • ​* Je voedt je organen met genezende chi.
  • ​* Je zit daardoor lekkerder in je vel.
  • * Je voelt je rustig en positief.
  • ​* Je bent meer in balans.

Chi is dé levenskracht, de vitale energie die door het lichaam stroomt. Je komt het trouwens ook wel eens tegen als ‘qi’. Chi wordt beschouwd als een onzichtbare kracht die verantwoordelijk is voor het in stand houden van de gezondheid en het welzijn van het lichaam. Het idee is dat wanneer chi vrij door het lichaam stroomt en in balans is, je lichaam gezond is. Wanneer het verstoord is, kan het leiden tot ziekte en ongemak.

Met meer energie de zomer in en 200 procent knallend de dag door? Laat je chi weer stromen! Aarden, de natuur in, je richten op blokkades in je energiekanalen met bijvoorbeeld zo’n mini-cursus qigong, meditatie, buitenlucht, yoga, gezonde voeding en dito levensstijl en speciale, diepe ademhalingsoefeningen zijn tips om je weer met meer energie met beide benen op de grond te zetten. Nee, natuurlijk bereik je dat niet in één handomdraai. Het is een levenswijze. Wanneer je het integreert in je dagelijks leven, wordt het een gewoonte. Je gelukkig en gezond voelen volgt dan vanzelf evenals de energie die jou gaat helpen je dromen te verwezenlijken! Let if flow, let it flow, let it flow!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je misschien ook leuk vindt!