"Pinky de Giraf: van dromen naar doen!"

pinky de giraffe

Categorie: Ondernemerschap

Geschreven door: Collect and Connect

Als je heel eerlijk bent tegen jezelf, ben je dan gelukkig met je baan of wat je doet? Heb je een droom of doel, waar je om wat voor redenen dan ook niet aan durft te beginnen? Welke factoren zorgen ervoor, dat je blijft hangen waar je nu bent? Dat je er niet voor kiest om die droom waar te maken? Collect & Connect wil mensen inspireren en motiveren om andere wegen te bewandelen, om je hart te volgen en dromen waar te maken. We willen laten zien, dat anderen je (met succes) voor gingen. Marleen Winkel had al jaren twee verhalen ‘op de kast’ liggen. Zij besloot de moedige stap te zetten om haar hart te gaan volgen en de verhalen uit te gaan geven. Lees hier haar verhaal:

Van dromen naar doen

Mijn naam is Marleen Winkel. Ik ben 26 jaar en schrijfster én uitgever van het kinderboek ‘Pinky naar de dokter’.

Jaren geleden schreef ik in mijn mail twee verhalen. Jarenlang hebben deze verhalen in mijn mail onder het kopje ‘concepten’ gestaan. Totdat ik vorig jaar, midden 2021, ineens dacht: wat zonde dat het daar staat te verstoffen! Waarom heb ik hier in al die jaren niks mee gedaan? Het was tijd om er iets mee te gaan doen.

pinky de giraffe

De volgende stap zetten

Een verhaal schrijven is één ding, er vervolgens iets mee doen is een tweede. Ik besloot de volgende stap te zetten. Zodanig ben ik uit gaan zoeken wat ik hier mee zou kunnen doen. Na wat onderzoek besloot ik, dat ik het boek zelf uit zou willen geven. Dat was misschien iets te naïef gedacht nog toen, want op dat moment had ik eigenlijk nog geen idee waar ik aan begon. Daar zou ik stap voor stap achter komen, maar dat ik de volgende stap had gezet, betekende dat het balletje was gaan rollen.

Als je iets heel graag wilt, kun je het!

Ik heb inmiddels geleerd dat er heel veel bij komt kijken om een boek te schrijven en uit te geven. Het is niet ‘even’ een verhaaltje schrijven en dat uitgeven. Maar door stappen te zetten, heb ik óók geleerd dat ik het wel kan. Precies een jaar later had ik na een bijzonder ondernemersproces vijfhonderd boeken in huis liggen van ‘Pinky naar de dokter’. En dat heb ik maar mooi zelf allemaal voor elkaar gebokst.

Vijfhonderd boeken waar mijn verhaal in staat!

Vijfhonderd boeken waar mijn naam op staat!

Vijfhonderd boeken waar bloed, zweet en tranen in zitten verwerkt!

Maar, hij is er wel! Ik ben zo ontzettend trots op mijzelf dat ik dit heb doorgezet en heb waargemaakt! Het is echt niet zo, dat als je een doel en/of droom hebt en je zet je voor tweehonderd procent in, dat het gegarandeerd een succes wordt, maar als je niks doet, gebeurt er überhaupt weinig.

pinky de giraffe

Pinky de giraffe

Pinky de giraffe is een lief, schattig, jong girafje dat woont in het bos. Op een dag wordt zij wakker en ontdekt ze dat haar vlekken donkerder zijn geworden. Omdat Pinky bang is dat ze ziek is en niet alleen naar de dokter durft, neemt ze haar vriendje Pim het Nijlpaard mee. Onderweg komen zij nog meer vriendjes tegen die ook graag mee gaan. Eenmaal bij de dokter, blijkt het allemaal niet erg te zijn, maar zit er een heel mooi verhaal achter.

Dit boek is gemaakt voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. Het boek bevat een mooi verhaal over steun en vriendschap. Er komen 6 dieren in het boek voor en er zit herhaling in wat voor de jonge kinderen natuurlijk altijd fijn is.

Ben je benieuwd naar het boek en hoe het afloopt? Op facebook en Instagram kun je mij vinden onder de naam Pinkydegiraffe en hij is te koop via bol.com.

Mijn advies voor jou? Ga voor je droom! Je zult trots zijn op jezelf en de weg ernaartoe is een prachtige, leerzame reis.

Wil jij ook net als Marleen een blog schrijven over jouw product of dienst op onze website? Stuur ons een berichtje en dan kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat je misschien ook leuk vindt!